söndag 24 januari 2016

Vecka 3

Vecka 3
Päivi har varit ledig onsdag, torsdag och fredag. Onsdag och fredag har Monica varit hos oss och på torsdag hade vi Åsa från Qalitetspolen.
Ewa var sjuk i tisdags och då var Monica hos oss.
Den 1/2 får vi ett nytt barn. Vi hälsar Enzo och hans familj välkommen till Gullvivan.


Här är bilder på aktiviteter barnen har gjort under veckan.
Barnen har fått en plastficka och en skål med färg, som de ska hälla i plastfickan. Och plastfickan med färg sätter vi fast på fönstret. Barnen går fram till plastfickan och ritar med sina fingrar.

Lpfö 98/10, sid 10 " Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla tankar, upplevelser och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama"

Här har barnen en plastficka med fingerfärg i. De ritar med sina fingrar på plastfickan. De är nyfikna på vad är det som händer med färgen när de använder fingret. De undersöker strecken som bildas i färgen. De drar flera gånger med fingret.

Här kavlar barnen ut leran. De har fjädrar och sugrör, som de sätter fast i leran. 
Här har några barn tagit balansformer i olika storlekar. De går på dem. Andra hoppar från den ena till den andra. Om ett barn märker att det går inte bra för ett barn då går barnet fram och erbjuder sin hand för att stödja barnet på balansformerna. Här utvecklar barnen samspel och empati.
Här har barnen fått en vattenflaska med vatten och färg. De sprutar på snön och ser vad är det som händer med snön.
Här pratar vi om olika färger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar