fredag 29 januari 2016

Vecka 4

Här kommer veckans blogg.
Först en påminnelse om att vi stänger förskolan kl. 15.45 den 2/2 ( tisdag ).
Barnen har ritat med tuschpennor. Att använda tuschpennor är spännande att rita med. Barnens kommentarer: " mamma", "pappa", " blomma". 
Några barn ville bygga ett hus till hundvalpar med lego. Hundarna skulle bo någonstans tyckte ett barn.
Barnen har tagit fram lera och jobbat med materialet. De är koncentrerade när de försöker kavla ut leran.
Barnen har målat varsin hushållsrulle. De tittar igenom hålet. Några barn sätter handen i färgen och målar med handen istället för rollern. Ett barn tar färg med sitt finger och målar på hushållsrullen.
Vi har varit på stora gården och lekt. De sprang nerför lilla slänten flera gånger. Åkte rutschkana och hittade bandyklubbor, som de använde i vattenpölen.
Det har varit mycket sång och musik på avdelningen.
Barnen har tagit fram docksängen och lekt Gubben i lådan. Barnet som är i sängen sätter på sig filten eller får hjälp av ett annat barn. De masserar varandra när de är i sängen eller ligger på golvet.
Här har några barn byggt ett torn med rör. Hur hög är tornet? Når jag med sista röret? När han försökte så upptäckte han att han nådde med röret. De samarbetade med att sätta rören på varandra.
Lpfö -98 (reviderad 2010): " utvecklar sin förmåga att använda matematik för att undersöka, reflektera över och pröva olika lösningar...."
De räknar och gör torn med träklossar. Här får de färger, storlekar och form..
Barnen visar empati för varandra. När någon kommer till avdelningen på morgonen så går barnen och kramar spontant. De tröstar varandra när någon är ledsen. 

Trevlig helg önskar Päivi, Ewa och Sukran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar