fredag 15 januari 2016

Vecka 2

Välkomna tillbaka från julledigheten och välkommen Neo till Gullvivan.
 Vintern har äntligen kommit med kyla och snö. Om det är för kallt så går vi inte ut med barnen då är vi inne.
Från och med januari så ska föräldrarna ha med sig egna blöjor till sitt barn. Det ska stå barnets namn på blöjpaketet.
Vi har gjort iordning sagorummet. Dit går vi med barnen där barnen får lyssna på en saga eller titta på böcker i lugn och ro. Här ska barnen kunna få ta det lugnt med en pedagog.

Här är några bilder när barnen målar med diskborste under veckan. Barnen utforskade och undersökte hur det kändes att måla med en diskborste. Det var spännande att använda diskborsten för att måla med. De äldre barnen var lite förvånade för de har varit med om att använda diskborsten till att diska med. 


Och här målar de på golvet med diskborste.
Matematik
Här radade ett barn hundar bredvid varandra och sedan räknade hon hundarna: " ett, två, tre, fem,två."
Här har några barn tagit fram huset med former. De tar en form och provar var formen passar någonstans.

En grupp fick leka med vatten. De fick olika material: muggar, trattar, former och tallrikar. Några barn hade tagit en tallrik och hade tallriken under vattenkranen och när tallriken var full så hällde de vattnet i en form. De fyllde formen och sedan hällde de vattnet i handfatet.
Ett barn kom på att hämta papper och ha pappret under kranen så att pappret blev blöt. Sedan la barnet pappret i muggen och skulle hälla allt i papperskorgen.
De samarbetade med varandra och bytte med varandra.
Barnens kommentarer: " vatten", " blöt ( kläderna hade blivit blöta)", " såja", " oj, vatten tallrik", "många".
Barnen har hällt olika färger i en plastficka. De började röra fingret på plastfickan. Då upptäckte de att det blev ett streck efteråt i färgen. De var fascinerade av det som hände med färgen. Här det ett undersökande av färg och plastficka.

Ett barn hämtade en pedagog och visade vad som hände med färgen. Hon ville att pedagogen skulle rita med fingret också.Trevlig helg önskar Päivi, Sukran och Ewa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar