söndag 20 mars 2016

Vecka 11

Tack alla ni som kom till föräldramötet.
De som kom till föräldramötet fick prova på att jobba med lera, måla med olika material och experimentera. 


Vi pratade om Fixardagen, som kommer att vara den 26/5 maj. Mer information kommer senare. Om ni har idéer om hur vi kan förbättra lilla gården, mellangården och skogen säg till oss på avdelningen om era idéer och förslag. Vi vill ha dem senast vecka 15.
5/4 stänger vi förskolan kl. 15.45. Då är det APT för pedagogerna.
5/4 är det Föräldraråd kl. 18.30-20.00. Välkomna.
Vi kommer att ha Drop-in kaffe den 19/4 mellan 14.30-16.30.
Sommarfesten kommer att ske den 14/6. Mer information kommer senare.

Här är barnen i lilla skogen och balanserar, sitter på en nerfallen träd. Barnen gillar att vara här. Vi är ibland på eftermiddagarna också.

Här tittar ett barn på bilarna som åker på vägen. Vi räknar bilarna, vad det är för en bil och vilken färg bilen har. Det blir matematik och mycket språk.

Vi ligger på marken och tittar upp. Vad är det som sker där uppe bland träden? vinden blåser i trädtopparna. Hör vi något? Vi lyssnar när vi ligger på marken. Några rullar på marken efter varandra. De skrattar och har roligt.
Här är barnen på väg till stora skogen. De går tillsammans med Näckrosen. Vi har tvärgrupper tillsammans med Näckrosen och Violen.
Här har de varit i en park och balanserat på rep och lekt..

Barnen är i skogen och får höra sagan om Bockarna Bruse. De får berätta själva för varandra. Pedagogen tog med sig material till skogen.


Barnen ville försöka måla med att ha penseln i munnen. Det var inte lätt för några ryckte pappret var för långt borta.Grodspelet är populärt hos barnen. De vill ofta ha spelet. De försöker att trycka på grodan så att grodan hamnar i burken. De placerar grodorna bredvid varandra eller på varandra.
Här kommer matematiken och språket in.

Päivi är ledig från skärtprsdag och vecka 12. Skärtorsdag kommer det en vikarie från Qalitetspoolen och vecka 12 är Anna hos oss.

GLAD PÅSK till er alla önskar vi på Gullvivan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar