fredag 5 februari 2016

Vecka 5

Sukran är ledig den här veckan. Monica har varit på avdelningen.
Barnen fortsätter med att bygga med rören. De rullar rören till varandra eller lägger sig på rören och rullar. De släpper ner saker i rören. Sedan tar de bort rören och alla leksaker ramlar ner på golvet.
Lpfö 98 (reviderad 2010): " utvecklar sin förståelse för rum, form, läge och riktning...."

Här är några barn som gör fruktsallad till mellanmål. Ett barn fyllde 3 år. Alla sjöng för barnet under samlingen. Det är roligt att hjälpa till och en del av frukten hamnade i deras mun.
Här ville de måla med vattenfärger. De upptäckte att penseln stog kvar i färgen när de släppte taget om penseln. Sedan provade de på pappret. Vad hände om penseln var på pappret? De undersökte 
på pappret och de provade på alla färgerna som fanns på blocket.
Ett barn sa: "Smutsigt." när hon tog från den svarta färgen till den gula färgen och det blev svart.
Lpfö " ........... utvecklar förmåga och vilja att ta ansvar och utöva inflytande i förskolan"
Här har de tagit fram leran och försöker slå på leran för att leran ska bli platt. Ett barn tar små bitar av leran. Sedan trycker hon lerbitarna ihop och hon säger: " spöke."
Vi har gjort om lite på avdelningen. Vi har tagit bort några hyllor från skåpet och tagit bort dörrarna. Barnen går ofta dit in och sätter sig eller står. Det kan vara fler barn samtidigt. De låtsar att det är en bil eller något annat.
Barnen undersöker overheaden med olika material och här använder barnet en ficklampa för att undersöka vad är det som händer om man lyser med ficklampan på overheaden.Trevlig helg önskar Ewa, Päivi och Sukran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar