söndag 8 november 2015

Vecka 45


Vecka 45

Vi har en lärarstudent, som började i tisdags. Hon heter Ruba och ska vara hos oss i tre veckor.
På onsdag är det fotografering kl. 8.30.
Luciafirande kommer att vara 11/12 kl. 14.30. Luciafirande kommer att ske ute på stora gården.
Det kommer att vara en gemensam luciatåg med alla barn. Det kommer att vara kaffe, the, glögg, pepparkakor och lussebullar till självkostnadspris.
Den här veckan har vi fortsatt med projektet Snäckan.
Barnen har ritat med ritkol en snäcka. De har fått titta på en stor snäcka, som var på bordet och på inspirationsbild av en snäcka.


Här undersöker och utforskar barnen sanden på kuben. De drar streck över sanden och ser ljuset i olika färger. De har fått skedar, som de tar upp sanden med och häller ut sanden på kuben.
Barnen fick titta på en stor snäcka på bordet. Pedagogen och barnen pratade om snäckan. Hur snäckan såg ut, vilken storlek snäckan hade. Var snäckan stor? Eller var snäckan liten?
Barnen fick tuschpennor och ritade en snäcka,
Vi gick till skogen och plockade kottar, stenar och pinnar i olika storlekar. Vi hade fruktstund i skogen. Barnen hittade en papperskorg där de la stenar. Ett barn slog stenen mot papperskorgen och det kom ljud när barnet slog. Flera barn blev nyfikna och började slå mot papperskorgen.
Här är barnen och plockar pinnar, stenar och kottar. Vi ska ta dem till avdelningen.
Barnen undersöker och utforskar vilka stenar går igenom hålen i grillen och vilka går inte. De står länge vid grillen och lägger stenar på grillen.
Barnen sprang och hoppade ner från stenarna i skogen. 
Barnen har fått prova på lera.
Ett barn bygger ett torn med runda klossar. När tornet rasar så bygger han om igen. Han bygger flera gånger upp tornet.
Här lägger han klossar bredvid varandra. Han får hjälp av ett annat barn. 
Vi har börjat att träna på luciasånger på avdelningen. I fredags hade vi en gemensam sångsamling tillsammans med Näckrosen och Violen.
Barnen har varit delaktiga med att duka till lunchen. Barnet som har dukat går till de andra barnen och berättar vad de får till lunch.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar