måndag 2 november 2015

Vecka 44

Vecka 44
På tisdag den 3/11 kommer vi att ha en lärarstudent i tre veckor. Hon heter Ruba.
Påminnelse om fotograferingen den 11 november kl. 8.30.
Här målar de på ett plastliknande papper. De målade sina händer och gjorde handavtryck på pappret. Ett barn målade sin hand och slog med handen på pappret och upptäckte att det skvätte färg på pappret. De andra såg vad som hände så de ville också göra samma sak. De skrattade och sa flera gånger: " Titta" " Kolla"Här har barnen lagt löven på mattan, som de har plockat på mellan gården. De jämför vilka löv som är stora och vilka löv som är små. Vissa löv är breda och vissa är smala. Barnen får matematik här. Jämföra storleken, längden och färgen på löven. Barnen limmar fast löven på ett papper.
Här ritar de av en bild på en snäcka.
Teckningar som barnen har ritat av en bild på en snäcka.
Höstmaskerad.
Barnen gör frukter till höstmaskeraden.
Så här blev frukterna som barnen gjorde på morgonen.
Alla är på Violen och dansar till discomusik och äter popcorn. Barnen tyckte det var spännande och intressant att vara på en annan avdelning. Både barn och vuxna hade roligt när de dansade, hoppade och gjorde rörelser till sångerna. Både barn och vuxna njöt och det var uppskattat av alla.
 


Empati. Här ger ett barn en minutenglas till ett annat barn. De bygger ett torn tillsammans på mattan.
Barnen har varit delaktiga med att duka till lunch och ibland till mellanmål. De har kommit med egna idéer vad de vill göra på avdelningen.
Det finns play-doh i olika färger, som de gillar baka med. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar