söndag 25 oktober 2015

Vecka 43

Den här veckan har vi fokuserat på FN. Vi har sjungit sånger om empati och vänskap. Vi har pratat om hur vi ska vara mot varandra och hur vi ska göra om någon blir arg på någon t.ex om någon har en leksak, som barnet vill ha. Vi uppmuntrar barnen när de hjälper någon eller ger en spontan kram till ett barn.
Barnen har gjort handavtryck på en gemensam tyg lob. 

Barnen gjorde duvor på olika sätt. Vi pratade om duvor. Vilken färg har duvan? Hur kan duvan flyga? Kan vi flyga? Det var några frågeställningar vi hade till barnen.
På samlingen har barnen fått var med när två snäckor var arga på varandra. Hur de löste konflikten mellan varandra.
Barnen har fått en duva och på duvan ska de klistra vitt silkespapper och limstift. De utforskade hur de skulle göra. De provade olika metoder.

Barnen gjorde en fågel av sina händer. De fick olika färg på glitter och paljetter, som barnen fick välja mellan. Barnen skulle limma fast glittret och paljetterna på fågeln. Några barn tog bort paljetterna från pappret och satte mer lim. De upptäckte att fingret fastnade på pappret lätt eller så fastnade paljetten på fingret för det fanns lim på paljetten.Ett barn kom med ett förslag, som han ville göra på gården. Han ville ha ut ritpapper och kritor. Han ville rita mamma och pappa. Han sa mamma och pappa flera gånger när han ritade. Det kom andra barn från andra avdelningar, som var på gården. Några ritade snäckor, sniglar och en ritade ett flygplan, som han åkte iväg med.

Några barn byggde med klossar ett torn och när tornet rasade så byggde barnen upp igen. De byggde upp tornet flera gånger och var nöjda med tornet och visade pedagogerna deras bygge. Andra barn kom och ville vara med. De fick vara med och de byggde tillsammans. Samarbete mellan barnen och undersöka vad kan de bygga med klossarna.

Här är ett barn stolt över sitt bygge med klossar. Hon klappar sina händer när hon var klar. När bygget rasade så byggde hon om igen.


Barnen gjorde en gemensam konstverk ute i korridoren. De gjorde handavtryck på ett långt papper. 
Ett barn var glad och få måla en pedagogs hand. 
Här är den långa konstverket ute i korridoren.
Här har vi ett gemensamt FN firande på stora gården. Barnen sjöng sånger tillsammans och höll varandra i handen. Det här är några av sångerna som vi sjöng:
Sånger: 1 Här är jag och där är du.
                Här är vi tillsammans nu.
                Vi kan ta varandra i hand
                Krama så fint vi kan.
                Här är jag och där är du.

          2.    Man kan höra vad någon ser
                 Man kan känna vad någon hör.
                Jag räcker min vän en hand.
                Kommer närmare varandra.

I början av november kommer vi ha en VFU student på avdelningen i tre veckor. Hon går lärarutbildningen.

Vi kommer att ha höstmaskerad torsdagen den 29/10 på förmiddagen. På måndag kommer ni få ett papper om julledigheten, som ni ska fylla på och lämna till avdelningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar