onsdag 21 oktober 2015

        Vecka 42
Tack alla ni som kom till föräldramötet. Information från föräldramötet kommer senare.
Vad har vi gjort under veckan. Barnen har utforskat och undersökt sanden på kubben med olika färger. Barnen tyckte det var intressant och roligt.

 De hade en bild på en snäcka framför sig, som de tittade på. Vi pratade om snäckan. Hur ser snäckan ut? Vad är det snäckan har på " huvudet"?  De tittar ofta på bilderna av snäckor och sniglar, som sitter på väggen.
Vi tog fram akvariet förra veckan till avdelningen. Barnen har tittat efter snäckor och sniglar ute på gården till akvariet men än har vi inte hittat några snäckor eller sniglar. I akvariet ska barnen få lägga mat till snäckorna. Vi ska undersöka vad det är snäckorna äter och inte äter. Lyssna på barnen vad de har för tankar och ideer.
Sanden är populär fortfarande. När de är i skötrummet så vill de leka med sanden. De gräver med skeden i sanden.
Ett barn gick och hämtade en sopborste för att sopa upp sanden. Det var inte lätt att sopa med en sopborste vars skaft var lång.
Här har det kommit vatten på golvet. Joline gick och hämtade papper för att torka upp från golvet.
Läroplanen: " barnen ska vara delaktiga i verksamheten."
Här är det roligt med vatten. Elise tvättar sina händer och trycker på tvålpumpen för att få tvål. Sedan tvättar hon igen. Pedagogen ger henne en mugg och hon tittar på pedagogen först innan hon ställer muggen under vattenkranen. När hon vänder sig om med vatten i muggen så rinner allt vatten på golvet. Hon ler varje gång hon tittar på pedagogen och allt vatten hamnar på kläderna och på golvet.
Barnen har klistrat paljetter och pappersbitar på ett stort papper. 
Barnen hjälper till att duka till lunchen med en pedagog. Sedan går pedagogen och barnet till de andra barnen och säger vad det är för mat.
Ibland kryper, ålar eller smyger till sina platser.

Under vecka 43 ska vi sjunga vänskapssånger. Vi ska prata om hur vi är mot varandra. Det är FN vecka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar